Радіатор. Дуже жорсткий колхоз тюнінг!

Страница 1 из 1
Радіатор. Дуже жорсткий колхоз тюнінг!
KSV
Участник движения
Участник движения
Maschine: 525e

Так як у мене двигун більше 2.0, то і телевізор вирізаний з заводу та встановлений великий радіатор. Ще до ремонту кузова він почав текти, два роки назад відвіз його майстрам і вони заклеїли 4 дирки. А в цьому році коли завів, то вода! хлинула як так і потрібно, знову відвіз майстрам і получив дуже не втішний діагноз - радіатор труп, 9 дирок по всьому радіаторі, це відносно великі, а скільки малих - не відомо. Ще в ті часи займався пошуком - результат нуль!!! Якщо є живі - з ними їздять, а ті що продаються - мусор!
І ось дилема - що робити? Новий радік на екзісті 31-35т грн, і ще не факт що при замовленні я не получу відмову, ну і цифра грошей це три автомобіля москвич, а в мене він тільки один!
І тоді прийняв дуже тяжке рішення в психологічному сенсі - колхозити з казелі! Пошуки були відносно не довгі і за пару місяців був придбаний двух рядний б/в радіатор шадрінського заводу в дуже гарному стані (всі совітували оренбуржський трьох рядний, но в нього нового ціна космос і лучше купити оригінальний! А б/в всі храм.) Дальше відвіз майстрам, вони його перевірили, ререпаяли малий штуцер та гайку датчика температури, та зварили і припаяли кріплення надіатора до кузова, які я потім відрізав та переварив по місцю так щоб радіатор став ідеально, а ще я приварив площадку під нижні сайлентблоки та трішки підняв в висоту, так як казелевський радіатор приблизно на 8-10см нижче нашого. Зкажу відразу - рідний радіатор хоч і вище на 19см, але має два ряди по 31 соті, а в казелі два ряди по 42 соти!!!! Так що на охолодження висота не повинна вплинути.
Результат:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Красним відмітив посадку на сайлентблок кузова, щоб радіатор не бовтався та не зміщався.
А дальше покрасив місця пайки та пошкоджені місця, а також закрасив державу виробника. В ті часи купив нові патрубки, та все установив на авто. Нижній патрубок щоб не різати (нижній штуцер радіатора піднявся на 8-10см, і рідний уже правильно не стає) прийшлось замінити на другий (також БМВшні, тільки пошкоджені раньше), з"єднавши два через перехідник, получилось все ідеально!!!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Дуже сильно надіюсь що в майбутньому знайду радіатор в достойному стані, або куплю новий!
Якщо в житті щось не клеїться, викинь клей. Візьми гвіздки, забий на все!
http://e28club.com.ua/viewtopic.php?f=19&t=4867
Не видно моїх фото в "Tech-нологии" та "Pit-Stopе", пишіть в ЛС - перезалью.
Re: Радіатор. Дуже жорсткий колхоз тюнінг!
KSV
Участник движения
Участник движения
Maschine: 525e

На даний час ще є нові оригінальні радіатори, але ціна на них космічна, надіюсь що після війни рівень життя підніметься і я зможу його купити.

А до професіоналів звертатися якраз і не потрібно! Так як краще ніж я її ремонтувати не буде ніхто! За 12 років мого володіння, до її ремонту як заміна з/ч, поварка, електрика, реставрація деталей яких уже ніде нема ніхто крім мене не наближався! А відганяти на СТО - так це мало того що кіт в мішку, так ще і по грошах на порядок дорожче.

Радіатор працює, свою функцію виконує справно, але що буде в саме пекло та ще і в пробках - не знаю, хоча рідний справлявся на ура!
Якщо в житті щось не клеїться, викинь клей. Візьми гвіздки, забий на все!
http://e28club.com.ua/viewtopic.php?f=19&t=4867
Не видно моїх фото в "Tech-нологии" та "Pit-Stopе", пишіть в ЛС - перезалью.
Страница 1 из 1